Traphekjes van kwaliteit

Begint uw kindje te kruipen? Dan wordt het tijd om traphekjes aan te schaffen en te plaatsen. Verwijder het traphekje pas weer als uw kindje echt goed zelfstandig kan traplopen.

Waar plaatsen

Het is verstandig om zowel bovenaan als onderaan de trap een traphekje te
plaatsen. Op deze manier maakt u de trap helemaal onbereikbaar voor uw kindje.

Belangrijk

Sluit het traphekje altijd. Ook als u denkt dat u en uw kindje niet meer in de gang komen. In een onbewaakt ogenblik kan uw kindje toch naar de gang glippen. En als het traphekje dan open is, kunnen er ongelukken gebeuren. Dus het is erg belangrijk om het altijd te sluiten.

Veiligheidseisen

Een traphekje van goede kwaliteit moet aan een aantal eisen voldoen:
  • De openingen in het hekje mogen niet groter dan 6,5 cm zijn;
  • Het traphekje moet minimaal 65 cm hoog zijn (en bij voorkeur zelfs 75 cm hoog);
  • Het traphekje moet stevig zijn, dit mag niet uit zichzelf open gaan als je er tegenaan duwt.

Soorten traphekjes

Er zijn diverse soorten traphekjes. Welke voor u geschikt is, is helemaal afhankelijk van uw huis. Elke trap heeft weer een ander vorm / draai en daar hoort dan ook weer een specifiek traphekje bij. In de speciaalzaken kunnen zij u hier goed over informeren. Het is uiteraard belangrijk dat u het juiste traphekje koopt, want alleen dan is deze goed te bevestigen en dus veilig.
Baby trap

Gebruiksgemak

Er zijn diverse soorten sluitingen. Test altijd wat voor u een handige sluiting is. Het is fijn als u bovenaan de trap staat, met uw kindje op uw arm, dat u dan het traphekje op een veilige manier open kunt maken.

Consumentenbond

De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar traphekjes (veiligheid, gebruiksgemak en installatie). Als u dit onderzoek in wilt zien, kunt u deze bekijken op de site van de Consumentenbond).

Waar te koop

Een traphekje kunt u bij babyspeciaalzaken kopen, maar ook bij bouwmarkten zijn deze te koop. Tevens kunt u deze op internet bij diverse webwinkels kopen.
Een traphekje van goede kwaliteit is dus erg belangrijk. Het gaat om de veiligheid van uw kind. Dus als u een traphekje gaat kopen, kijk dan goed welke voor uw trap geschikt is. Veel succes met het uitzoeken en monteren. En daarna: veel geluk met uw kindje!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *