De veiligste kinderkamer meubels

Bent u zwanger? Dan kunt u vast niet wachten om een mooi babykamertje uit te gaan zoeken. Als u in een babyspeciaalzaak komt, heeft u keuze uit heel veel babykamertjes. Ze zijn er in allerlei kleuren. Maar ook moet u kiezen tussen een ledikantje of een wiegje, etc. etc. U moet veel keuzes maken. Meer een ding is heel belangrijk: koop veilige meubels.

Wieg

Als u uw kindje liever eerst in een wieg wilt laten slapen, dan kan dat veilig tot ongeveer 3 maanden. Vanaf die leeftijd gaat uw kindje zelf draaien en in een wieg bestaat de kans dat uw kindje dan met de mond tegen de zijkant van de wieg aan komt en dan kan hij of zij niet goed meer ademen.

Ledikant

Uw kindje kan vanaf de geboorte tot hij of zij ongeveer 2.5 jaar is in een ledikant slapen. Dit is een veilige plaats voor uw kindje. Een ledikantje moet aan een aantal eisen voldoen, zoals:
  • Het moet minimaal 55 cm breed zijn, zodat uw kindje veilig kan draaien;
  • Uiteraard moet het bedje stevig zijn en mogen er ook geen scherpe punten of splinters aan zitten;
  • Een lattenbodem is de beste bodem, omdat deze het beste ventileert;
  • De zijwanden moeten minimaal 60 cm hoog zijn;
  • De ruimte tussen de spijlen moet minimaal 4.5 cm zijn en de ruimte mag niet groter dan 6.5 cm zijn. Als de afstand groter is, dan is het niet meer veilig, omdat uw kindje hier dan tussendoor kan glijden;
  • Zorg dat de bodem van het bedje op tijd op de laagste stand staat en zorg er voor dat uw kindje zich nergens aan op kan trekken. Ook is het slim om er voor te zorgen dat uw kindje niet bij de gordijnen kan komen met zijn of haar handjes. Ook is het verstandig om het ledikantje niet bij een verwarming in de buurt te zetten, omdat uw kindje zich anders kan verbranden.

Commode

Een commode is een meubelstuk wat u veel gebruikt. Er moet voldoende ruimte op zijn om een goed aankleedkussen op te kunnen leggen. Aan de achterkant en aan beide zijkanten moet een opstaande rand zijn van minimaal 3 cm. Als er geen opstaande rand aan de achterkant is, dan moet de commode tegen een vlakke muur geplaatst worden. Uiteraard mogen er ook aan de commode geen scherpe punten of splinters zitten.

Waar te koop

Veilige meubeltjes moeten aan diverse eisen voldoen. Goedgekeurde (veilige) meubeltjes zijn te koop bij onder andere babyspeciaalzaken.

Een veilige slaapplaats voor uw kindje is belangrijk. Dus als u uw babykamertje wilt gaan kopen, kijk dan naar wat u mooi vindt, maar vergeet de veiligheid ook zeker niet. Veel plezier met het uitzoeken van uw babykamer en geniet nog van uw zwangerschap!

babykamer

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *