Op zoek naar een betrouwbare slotenmaker

Doordat sloten zich de laatste jaren explosief ontwikkeld hebben, zijn er ook steeds meer slotenmakers bijgekomen. Daarom zit er in veel gevallen soms behoorlijk wat verschil tussen slotenmakers.  Zo heeft de ene slotenmaker bijvoorbeeld meer ervaring dan de ander. Daarnaast zijn er natuurlijk behoorlijke verschillen in de prijs. Maar wanneer u op zoek gaat naar een slotenmaker, wilt u waarschijnlijk vooral een betrouwbare slotenmaker. Maar wanneer is een slotenmaker te bestempelen als betrouwbaar?

Soorten sloten

Wilt u een betrouwbare slotenmaker inschakelen? Vraag dan altijd met wat voor een soort sloten hij werkt. Cilindersloten zijn tegenwoordig vrij simpel te forceren door inbrekers met behulp van de inbraakmethode kerntrekken. Het is dan ook goed denkbaar dat u uw woning wilt beschermen tegen deze manier van inbreken. Een goedkoop slot beschermt meest niet tegen deze methode. Een betrouwbare slotenmaker zal dan ook altijd gebruikmaken van sloten die aan de normen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) voldoen en beschikken over het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Benodigde papierwerk

Door het grote aanbod voor wat betreft slotenmakers, twijfelen veel mensen over welke slotenmaker zij nu eigenlijk in moeten schakelen. En dat is niet gek, want er lopen tegenwoordig tal van oplichters rond. Twijfelt u ook welke slotenmaker u in moet schakelen? Vraag een slotenmaker dan altijd naar zijn papierwerk en certificaten. Aan de hand hiervan kunt u zien of u te maken heeft met een betrouwbare slotenmaker die u niet probeert te bedonderen.

Ervaringen van anderen

Veel mensen gaan pas over tot de aankoop van een dienst of product wanneer zij hier positieve verhalen over hebben gehoord. Bij het inschakelen van een slotenmaker gaat dit niet anders. Heeft u een bepaalde slotenmaker op het oog? Doe dan eerst wat research naar de persoon of het bedrijf. Op deze manier weet u snel of u te maken heeft met een betrouwbare slotenmaker. Wilt u het graag dichtbij huis houden? Vraag dan eens mensen uit uw eigen netwerk. Mogelijk kunnen zij u een betrouwbare slotenmaker aanbevelen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *