5 originele tips voor een hippe kinderkamer

De meeste kinderkamers zien er standaard uit. Roze of blauw, een kinderbed, bureautje en een kast. Een paar knuffels op bed en speelgoed in een hoek of opberg box. Maar wat als je iets unieks voor je kind wilt? Een echte hippe trendy kamer, die niemand heeft en waar je kind graag in slaapt en speelt? Ga samen met je kind aan de slag en laat je inspireren door deze 5 originele tips voor een echte hippe kinderkamer!

Voor jongens en meisjes

Je kunt de gekste en meest uiteenlopende dingen bedenken voor je kind, zowel jongens als meisjes. Met de leukste ideeën aan de slag, waar je je kind ook in betrekt. Met een beetje creativiteit wordt je de held van je kind. Gebruik lichte kleuren voor een ontspannen en vrolijke kamer, door te beginnen met het plafond in een lichte kleur te schilderen. Een kind kijkt vanuit bed meestal naar boven en niets is zo rustgevend om naar zachte tinten te kijken, voordat de slaap intreedt.

shutterstock_357691991

Gebruik originele kleuren

Met de muren van een kinderkamer kan je al gauw veel kanten op. Houdt je kind van voetbal of van sprookjes? Met fotobehang van zijn favoriete club kom je al heel ver, of van een mooie muurschildering van haar lievelingsprinses. Laat je kind één wand met schoolbordverf een mooie tekening maken. Verf de muren in mooie originele zachte kleuren en plak er muurstickers op.

Hang een aparte lamp op

Er zijn kinderkamers met speciale thema’s, bijvoorbeeld:

  • Circuskamers
  • Dierentuinkamers
  • Speeltuinkamers
  • Piratenkamers
  • Sprookjeskamers
  • Voetbalkamers
  • Junglekamers

Je kunt het niet zo gek bedenken, maar ze zijn er allemaal! Vergeet niet de verlichting van de kamer. Hang een aparte lamp op, wat echt opvalt. Een dierenlamp of voetballamp doen het heel goed bij het thema van de kamer. Ook erg leuk is een wandlamp met het thema van de kamer. Een lampje voor bij het lezen mag uiteraard ook niet ontbreken!

Relaxte meubeltjes in de kinderkamer

Een kind houdt van klimmen, daarom is een hoogslaper, als de hoogte van de kamer het toelaat erg ideaal. Ook een hut als bed of kajuit bedden doen het erg goed bij kinderen. Koop meubelen voor de kinderkamer, waar kinderen in kunnen relaxen, zoals een zitzak of hippe schommelstoel.

Welke kinderkamer een kind het meest aanspreekt is persoonlijk, laat je met deze tips en ideeën inspireren!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *