3 beginnersfouten die vaak gemaakt worden bij het inrichten van de kinderkamer

Een baby op komst? Het inrichten van de kinderkamer is een van de leukste momenten voor het kleine hummeltje arriveert. Ook wanneer de kids opgroeien is het veranderen van het interieur een leuke bezigheid. Zo kun je de kamer weer helemaal een nieuwe stijl geven, maar wees wel bij de veranderingen wel goed voorbereid.

Het inrichten van een kinderkamer is lastiger dan men denkt. Aangezien de kamer voor een langere periode meegaat is het goed om deze drie meest gemaakte fouten te voorkomen voor het inrichten van een kinderkamer.

1. Te mooi maar niet gezellig

In woonbladen, op internet en andere inspiratiebronnen worden maar al te vaak de meest perfecte kinderkamers getoond. Een prachtig neutraal kleurenpalet en alles lijkt te kloppen. Maar toch is een persoonlijke touch ook echt iets wat niet mag ontbreken in de kinderkamer. Wanneer alles er gelikt uitziet kan de levendigheid en persoonlijkheid van de kamer er toch bij inschieten. Werken met een kleurenthema is wel aan te raden, maar laat het niet een dwingende maatstaf zijn wat knuffels in andere kleuren mogen ook zeker niet ontbreken. Andere tips zijn om de kamer wat meer op te fleuren zijn; eigengemaakte tekeningen, fotolijstjes of muziekinstrumenten.

2. Weinig opbergruimte

Een veel gemaakte fout is om de opbergruimte van de kinderkamer te onderschatten. Hierdoor wordt de kamer snel rommelig en heeft het een chaotische uitstraling. Kinderen spelen veel en laten vaak spullen achter, wanneer je over genoeg praktische opbergruimte beschikt kun je dit optimaal minimaliseren. Aandachtspunten zijn: genoeg kastruimte voor kleding, wasmand voor vuile kleding, opbergkasten voor onder het bed en opbergmanden.

3. Weinig gedurfde inrichting

Kinderkamers kunnen snel op elkaar lijken, zorg dat je een gedurfdere stijl aanneemt. Op deze manier geef je jouw kind een unieke kinderkamer. Een aantal tips voor een wat gewaagdere stijl:

  • Verschillende kleuren op de muren
  • Meerdere boekenplanten die asymmetrisch van elkaar hangen
  • Kledingrek in plaats van een kast
  • Grote planten
  • Ouderwetse kindermeubels en speelgoed van de kringloop

Voor kinderen is niets zo speels genoeg en een leuke en gezellige kamer past daarom ook goed. Laat je anders adviseren door je eigen stijladviseur, je kind. Hij/zij weet het beste wat het leukst is voor zijn/haar kamer.

shutterstock_196721075

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *