Beginnersgids voor het inrichten van de kamer van je kind

Een kind krijgen is altijd een beetje een avontuur. Een avontuur waar heel wat praktische beslommeringen bij komen kijken. Zo moeten er heel wat dingen in je leven aangepast worden door de komst van het kind en ook in huis zal er wel wat veranderen. Een van de meest duidelijke veranderingen? Het inrichten van de kinderkamer. Voor wie het nog nooit gedaan heeft vast en zeker een leerproces. Hoe doe je dat immers? Waar moet je op letten? Tijd voor een beginnersgids!

Onthoud: het is een kind

De eerste grote fout die ouders in spe maar al te vaak maken is de kinderkamer inrichten alsof het voor henzelf zou zijn. Een prachtige kamer waar het kind absoluut niets aan zal hebben is het logische gevolg. Waar het in die eerste maanden niet echt veel uitmaakt hoe de kamer eruit ziet zal je dit al snel zien veranderen. Kinderen beginnen ontzettend snel te letten op hun omgeving en te groeien. Een goede kinderkamer is daarom ook lekker vrolijk. Felle kleuren en toffe designs horen de boventoon te voeren. Vermijd pasteltinten en te veel donkere kleuren: dat zijn zaken voor volwassenen, geen kinderen.

Het mag een beetje vuil zijn

Een tweede punt dat veel ouders in spe fout doen is een te propere kinderkamer maken. Als er nu één ding is waar kinderen goed in zijn is het wel zaken vuil maken. Laat je kind dan ook toe om dat te doen en gooi niet meteen de hele kamer in een definitieve plooi. Een te nette kamer is een schitterend recept om heel veel kuiswerk te moeten verrichten. Een echte kinderkamer? Daarin moet je kunnen spelen, moet je vuil mogen en kunnen worden.

Opbergruimte

Kinderen hebben vaak bizarre hoeveelheden speelgoed. Vreemd genoeg zijn er ook ontzettend veel kinderkamers die nodige opbergruimte voor al dat speelgoed ontberen. Misschien wel de gouden tip is dan ook voldoende opbergruimte te voorzien, bij voorkeur zelfs meer dan echt nodig is. Dat kan in de vorm van kasten zijn of misschien wel plastieken opbergdozen. De doorzichtige exemplaren zijn zeer handig om snel bepaalde speeltjes terug te vinden. Ook een goed idee is een klein bureau in te richten waaraan de kleinste van de hoop naar hartenlust aan het knutselen kan slaan. Een kinderkamer is eerst en vooral een speelkamer. Het speelgoed daar kunnen bewaren is dan ook van groot belang!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *